Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Na Strokovno izobraževalnem centru Brežice, ki vključuje štiri srednješolske (trgovec, ekonomist, vzgojitelj in zdravstveni tehnik) ter dva višješolska programa (ekonomist in velnes), smo zadnji teden v letu 2022 še posebej lepo preživeli.

V četrtek zvečer smo imeli šolski ples, ki je napolnil čudovito šolsko avlo z glasbo, veseljem in plesom dijakov iz vseh oddelkov in letnikov. Ples so organizirale dijakinje 3. Av pod mentorstvom Sanje Antolič in bo, kot kaže, postal tradicionalen in lepo obiskan.

V petek smo imeli prve tri ure pouk, potem pa smo se vsi zbrali v pravljično okrašeni šolski avli in prisluhnili prireditvi ob državnem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti ter ob prihajajočem božiču in novem letu. Tokrat so se med nas prikradli vile in škrati iz davnih bajk slovenske preteklosti. Program so pripravili dijakinje in dijaki različnih letnikov in programov. Nastopali so pripovedovalci Stella Moravac, Lučka Pirc, David Vrstovšek in Erik Vidmar. Prijetno glasbeno popestritev so nam pričarale Manca Mihelin, Brina Budič in Ema Petrej ter pevski zbor naše šole pod mentorstvom Mileve Kralj Buzeti ter posebnim gostom, klaviaturistom Antoniom Vogrincem. Dobre vile je plesno uprizorila plesna skupina SICk pod mentorstvom Sanje Antolič. Pri izvedbi so pomagali tehniki Marko Vogrin in Tim Pribožič ter Maj Ficko. Ob zaključku je vsem čestitala ravnateljica dr. Mojca Tomažin. Izrazila je veselje ob vse večjem številu dijakov in letos še posebej obogateni opremi na šoli, ki jo bomo v novem letu z veseljem uporabljali in pazili nanjo.

Praznični zaključek koledarskega leta sta idejno zasnovali in pripravili Darja Babič Drašler in Patricija Rudolf.

Naj vam na koncu vsi skupaj zaželimo pravljični zaključek leta in vse dobro v letu 2023.

Dijaki in dijakinje ter zaposleni SIC Brežice

Foto: M. Galič

(Skupno 598 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost