Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Spoštovani!

V začetku aprila 2017 sem po dolgoletnem delu v razredu »prevzela krmilo« Ekonomske in trgovske šole v Brežicah. Svojo novo funkcijo razumem kot veliko čast, na drugi strani pa tudi kot veliko odgovornost.

Menim, da naj bi vodja ob skrbi za delovanje javnega zavoda v skladu s pričakovanji okolja in zakonodajo vzpostavljal tudi vzpodbudno in prijetno okolje za vse, ki se vsakodnevno srečujemo v prostorih naše šole. Tako bomo v  šolskem letu 2017/2018 v ETrŠ Brežice kot prednostne izvajali naslednje naloge:

  • skrb za razvijanje dobre delovne klime in kulture šole;
  • zagotavljanje kakovosti v šoli s pomočjo samoevalvacije in njenih ugotovitev;
  • predstavljanje izobraževalnih programov na osnovnih šolah v Posavju in promocija šole;
  • prizadevanje za uspešno nadaljevanje izvajanja novega izobraževalnega programa predšolska vzgoja;
  • zagotavljanje zdrave tople malice dijakom v času pouka;
  • posodabljanje šolske opreme in učne tehnologije v skladu s finančnimi možnostmi;
  • sodelovanje v projektih Unesco – ASP-net;
  • sodelovanje v že začetih in novih mednarodnih projektih Erasmus
  • sodelovanje v projektnih aktivnostih z LU Krško.

Še posebej želim poudariti pomen mednarodnih izmenjav, ekskurzij in potovanj v tujino. Pozdravljam tudi vse ostale aktivnosti (sodelovanja v projektih, razpisih, priprava predstav, prireditev …) in zelo cenim prizadevanja vseh kolegic in kolegov, ki se trudijo, da naša šola ni le obiskovanje pouka.

Spoštovani starši, vemo,  da so srednješolska leta izredno občutljiva in pomembna pri odraščanju posameznika. Zato vam želim mnogo potrpljenja z vašimi (in sedaj tudi našimi) mladostniki, v primeru kakršnihkoli težav pa vas prosimo za čimprejšnji stik s šolo, saj bomo le tako lahko skupaj učinkovito rešili problem.

Spoštovane dijakinje in dijaki, upam, da nam bo skupaj še naprej uspevalo imeti spoštljive in odprte odnose in da boste uspešno in z veliko lepih spominov (nekateri prej, drugi nekoliko kasneje) zaključili šolanje ter se tudi čez leta vedno radi vračali na »naš ETrŠ«.

»Noben človek ne more biti dober učitelj, če ne čuti tople naklonjenosti do svojih učencev in pristne želje, da bi jim posredoval, kar sam ceni.«  (Bertrand Russell)

 

Mojca Tomažin, ravnateljica

(Skupno 1.497 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost