Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page


Na deževni prvi september so na Strokovno izobraževalnem centru Brežice ponovno odprli vrata za dijake vseh svojih programov, medtem ko bodo na študente obeh višješolskih programov ekonomist in velnes počakali do oktobra.


Letos so v prve letnike sprejeli 109 novincev, številka pa se glede na zanimanje še povečuje. Pred šolo jih je najprej pozdravila ravnateljica dr. Mojca Tomažin in jim zaželela vse dobro v novem šolskem letu ter jih povabila k aktivnemu sodelovanju k čim boljšemu delovanju šole. V razrede so jih odpeljale nove razredničarke, in sicer Karmen Štefanič (1. Ae program ekonomist, SSI), Katja Bogovič (1. Ap program ekonomist, PTI), Lidija Furlan (1. At program trgovec), Mojca Ogorelc (1. Av program predšolska vzgoja) in Nina Rupert (1. Az program zdravstvena nega). Na SIC Brežice je trenutno vpisanih 358 dijakov.


Dober vpis na SIC Brežice je zadnja leta stalnica, ki kaže na vse večjo priljubljenost poklicev, za katere se dijaki izobražujejo, hkrati pa tudi na dobro delo v šoli, ki se vsako leto opremlja z novimi učnimi pripomočki in k sodelovanju privablja nove učiteljske moči. Še posebej se šola razvija v programu zdravstvene nege, saj se na novo opremljajo specializirane učilnice, šola pa se je med počitnicami tudi energetsko obnovila z novimi roletami in obnovo kurilnice.


Verjamemo, da bo novo šolsko leto uspešno in prijetno ter da se bo tudi končalo v pravih učilnicah brez pouka na daljavo. Vsem dijakom želimo veliko novega znanja, ki ga bodo lahko uporabili pri svojem bodočem delu ali pri nadaljevanju študija, prav tako pa tudi veliko dobrih prijateljev, ki so v obdobju odraščanja nepogrešljivi.

Za SIC Brežice: Metka Galič
Foto: Metka Galič

(Skupno 527 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost