Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Zadnji dan pouka je na Strokovno izobraževalnem centru Brežice potekal slovesno in veselo. Najprej so dijaki s slavnostno prireditvijo pod delovnim naslovom Dan državnosti – pozdrav poletju v šolski avli obeležili dan državnosti. Prireditev sta skupaj z dijaki pripravili profesorica zgodovine Ines Pšeničnik in profesorica umetnosti Mileva Kralj Buzeti. 

Slika 1: Nastopajoči dijaki in profesorica Mileva Kralj Buzeti

Dijaki, ki so sodelovali pri prireditvi, so bili Stella Cerjak, Ana Travnikar, Manca Mihelin, Barbara Cvetko, Ines Bizjak in Brina Budič. S prepletom odlične glasbe in petja, izvedbo izjemne kantavtorske pesmi Brine Budič ter interpretacijo zgodovinskih utrinkov osamosvojitve Slovenije so navdušili prisotne dijake in profesorje ter jih vesele popeljali na misel o prihajajočih počitnicah. Zbranim je spregovorila tudi ravnateljica dr. Mojca Tomažin, ki je poudarila, da je za vsemi nami zelo naporno šolsko leto, polno novih izzivov in tudi izvedbe prvega šolskega plesa. Kljub temu smo ponosni na naše dijake in na njihovo odgovorno vedenje, kar nam omogoča, da smo še vedno šola brez varnostnika. 

Po prireditvi so dijaki prejeli spričevala in se še zadnjič to šolsko leto družili s svojimi razredniki, preden bodo odšli na počitnice. Želimo jim veliko poletnih užitkov, sproščenih dni in nove energije, ki bo septembra potrebna za uspešno novo šolsko leto.

Tekst in foto: Ines Pšeničnik in Metka Galič 

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost