Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

S prireditvijo »Veter sprememb« obeležili državni praznik in zaključek leta

Brežice, 22. 12. 2017

Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice smo zadnji šolski dan v letu 2017 s prireditvijo pod naslovom »Veter sprememb« predčasno praznično obeležili državni praznik dan samostojnosti in enotnosti, hkrati pa nismo pozabili na božični čas. Skozi recitale, pesmi in ples so sodelovali številni dijaki in dijakinje šole.

Pod mentorstvom profesorja Borisa Ambroža, ki je prireditev povezoval v spominih na prelomne čase izpred skoraj dveh desetletij, so dijaki obujali spomine na obdobje, ko so se v Evropi zgodile številne spremembe. Recitale dijakov je pripravila profesorica Alenka Pečnik Kranjec, pevske točke pa profesorica Mirica Starc.

Prireditev smo poimenovali po pesmi nemške rock skupine Scorpions The Wind of Change, ki je v izvedbi dijakov poleg ostalih slovenskih pesmi zaokrožila program. Ob zaključku je zapel šolski pevski zborček, ki so se mu pridružile tudi nekatere profesorice. Ravnateljica dr. Mojca Tomažin je vsem prisotnim voščila vesele praznike in srečno novo leto ter prebrala eno od prispelih čestitk, v kateri je pisalo, da na koncu šteje le to, koliko si ljubil, kako nežno si živel in kako dostojanstveno si rešil stvari, ki ti niso bile namenjene. Ker so bili na prireditev povabljeni tudi člani Sveta zavoda, bivši profesorji in bivši ravnatelj Martin Šoško, je ravnateljica slednjemu predala mikrofon, da je zaključil njeno voščilo še s svojimi mislimi. Poudaril je, da je lepo spremljati pozitivne novosti in hkrati izkazati hvaležnost vsem, ki so v preteklosti omogočili, da sta sedanjost in prihodnost svetlejši. Povezovanje generacij je zelo pomembno, saj bomo le skupaj lepo in složno živeli.

 

Za ETrŠ Brežice:

Metka Galič

Foto: Metka Galič

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost