Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

PREDSTAVITEV PROGRAMA ŠOLA AMBASADORKA EVROPSKEGA PARLAMENTA (EPAS – EUROPEAN PARLIAMENT AMBASSADOR School)

PROJEKT ŠOLA AMBASADORKA EVROPSKEGA PARLAMENTA IN EVROŠOLA

 

Ekonomska in trgovska šola Brežice v šolskem letu 2020/2021 četrto leto sodeluje v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta – EPAS in Evrošola. Program projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola predstavlja spoznavanje  in ozaveščanje o Evropski uniji. Projekt vodi in koordinira Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani in je namenjen srednjim šolam v Sloveniji. 

Vsebine in aktivnosti programa so namenjene dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju znanj o Evropski uniji in Evropskem parlamentu ter usposabljanju za aktivno državljanstvo. 

Na šoli izvajamo naslednje aktivnosti v okviru projekta:

  • Šola pripravi in izvaja izobraževalne dejavnosti za ozaveščanje dijakov o evropski parlamentarni demokraciji in političnem odločanju. Dijaki pridobijo znanja in kompetence za oblikovanje aktivnega in odgovornega evropskega državljanstva. Z dijaki pri pouku predelamo različna učna gradiva posameznih modulov in politik o EU. 
  • Šola je vzpostavila info točko o Evropskem parlamentu in Evropski uniji na šolski spletni strani in v Evropskem kotičku, ki se nahaja v 1. nadstropju šole. 
  • Šola organizira obisk Hiše Evropske unije, ki vključuje predstavitev Evropske unije in Evropskega parlamenta z aktivnim sodelovanjem dijakov in ogled stalne interaktivne razstave Doživi Evropo. Hišo Evropske unije pa lahko obiščete tudi virtualno na spletni povezavi.
  • Šola pripravi slavnostni dogodek ob dnevu Evrope (9. maj) in v okviru obeleževanja dogodka izvede raznolike vsebine. V aktivnosti so vključeni vsi dijaki šole. 
  • Projekt in program EPAS bomo virtualno predstavili na Informativnem dnevu 2021. 
  • O aktivnostih projekta poročamo v različnih objavah na šolski spletni strani www.etrs.si, lokalnih medijih in instagram profilu projekta solaambasadorkaep.etrs. 
  • Z dijaki ambasadorji aktivno urejamo ter dopolnjujemo Evropski kotiček z različnimi gradivi o Evropski uniji. Šola sodeluje na dogodkih, ki potekajo v obliki razprav z evropskimi poslanci in drugimi gosti o različnih tematikah Evropske unije, ki jih pripravlja Informacijska pisarna. 

Program na šoli izvajamo v sodelovanju z Informacijsko pisarno, Evropskim parlamentom in evropskimi poslanci.
Spletni vir: https://www.europarl.europa.eu/slovenia/sl/projekti/epas.html

 

                                                              Koordinatorica projekta Šola ambasadorka EP in Evrošola:
Mojca Ogorelc, prof.

V šolskem letu 2020/2021 sestavljamo ekipo EPAS na naši šoli koordinatorica programa in projekta profesorica Mojca Ogorelc ter profesorice mentorice Deja Avsec, Katja Bogovič, Lidija Furlan in Urška Senica. 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Skupno 1.340 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost