Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V četrtek, 24. 10. 2019, se je na Ekonomski in trgovski šoli Brežice srečalo 150 dijakov 12 šol, ki v Sloveniji izvajajo program predšolska vzgoja. Slogan letošnjega srečanja je bil »Vodni ringa-raja«, saj je ravno voda element, ki opredeljuje Brežice in Posavje. Naša regija je znana po sotočju reke Krke v Savo, po izvirih dobre pitne vode, termalnih izvirih, mokriščih in uporabi vodne energije. Vse to vodno bogastvo smo predstavili v 10 delavnicah, ki so pokrila vseh šest področij dejavnosti v vrtcu: gibanje, jezik, umetnost, družboslovje, naravoslovje in matematiko. Mentorji delavnic so bili profesorji Danica Pozvek Vidmar, Mileva Kralj Buzeti, Katarina Kukovičič Unetič, Martina Peterlin, Nadja Ivšić, Vladka Lopatič Omerzu, Sandi Rašović, Alojz Konec in Matjaž Hančič Kajin, pri dveh pa smo se povezali z Vesno Molan iz vrtca pri OŠ dr. J Toporišiča Dobova ter Boštjanom Kolarjem iz Posavskega muzeja Brežice.

Tako, kot je pri otroški igri smisel v procesu igranja, je tudi pri naših srečanjih bistvo v medsebojnem druženju, spoznavanju in sodelovanju.

Na uvodni prireditvi, ki sta jo povezovala dijaka Anja Roštohar in Luka Cerjak, so nastopili malčki iz vrtca Sonček Kapele ter dijakinje Tanita Lipar, Manca Mihelin, Sara Plevnik, Klara Vodopivec, Maja Krajnc in dijaki 1. Av ter 4. Av. Po uvodnem pozdravu ravnateljice dr. Mojce Tomažin je Vzgojiteljado 2019 odprl vodja Skupnosti šol za predšolsko vzgojo g. Alojz Pluško.

Druženje smo zaključili s predstavitvijo dejavnosti v posameznih delavnicah. Navzoče je v imenu Občine Brežice pozdravila podžupanja ga. Mila Levec. Za konec pa so dijaki 2. in 3. letnika učencem in varovancem OŠ Mihajla Rostoharja izročili aktivne table in zaposlitvene knjige, ki so jih izdelali pri praktičnem pouku.

V spomin na druženje so dijaki s seboj odnesli stekleničke za pitno vodo, saj se šola ob podpori Komunale Brežice, Kostaka Krško, Komunale Sevnica in RRA Posavja pridružuje projektu »Pijmo vodo iz pipe«.

Za ETrŠ Brežice: Alenka Pečnik Kranjec

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost