Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Strokovno izobraževalni center Brežice že peto leto aktivno sodeluje v evropskem programu in projektu EPAS –  Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. V letošnjem šolskem letu smo na šoli izvedli že veliko raznolikih aktivnosti v okviru programa.

Skupaj z našimi aktivnimi dijaki ambasadorji smo uredili evropski kotiček in ga dekorirali z jesensko ter božično-novoletno dekoracijo. Izvedli smo tri nagradne igre in tri ustvarjalne izzive, ki so povezani z značilnostmi Evropske unije. Pri pouku pa so se naši dijaki seznanili z delovanjem in organizacijo Evropske unije.

Včeraj je naše dijake  v evropskem kotičku, med glavnim odmorom obiskal in razveselil Božiček, ki nam je prinesel polno vrečo daril, malo pa je še preveril znanje dijakov o poznavanju Evropske unije. Veseli smo bili, da so naši dijaki pokazali zelo veliko znanja o Evropski uniji.

V decembru pa so naše dijakinje ambasadorke pridno izdelovale angelčke, ki smo jih danes podarili vsem našim profesorjem in zaposlenimi na šoli in podjetjem, s katerimi sodelujemo v okviru projekta ter jim zaželeli vesel božič in srečno novo leto.

Zahvaljujemo se vsem podjetjem in organizacijam za praktična darila ter prijetno sodelovanje: Predstavništvu Evropskega parlamenta v Sloveniji, Inu Brežice  d. o. o., Kovisu Brežice d. o. o., Komunali Brežice d. o. o. in Občini Brežice.

Vsem vam želimo vesel božič in srečno novo leto 2022.

Ekipa dijakov in profesorjev projekta EPAS na SIC Brežice
koordinatorica projekta in programa EPAS na SIC Brežice, prof. Mojca Ogorelc

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost