Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Brežice, 7. 7. 2021

V sredo, 7. 7. 2021, smo na Strokovno izobraževalnem centru Brežice (ETrŠ) svečano podelili letošnja maturitetna spričevala ob upoštevanju vseh priporočenih varnostnih ukrepov v času letošnje epidemije. Slednja je zelo zaznamovala letošnjo generacijo, saj je kar eno celo leto izobraževala na daljavo, zato so bili maturanti pred maturo še toliko bolj negotovi. Rezultati pa so pokazali, da so bili zelo dobro pripravljeni, saj smo imeli letos kar štiri zlate maturante in  skupaj  16 odličnjakov.

Maturitetna spričevala smo podelili v svečano opravljeni šolski avli pod naslovom prireditve »Ko gre tvoja pot od tod«. Prireditev je povezoval dijak šole Marko Vogrin. V uvodnem nagovoru je zbrane pozdravila in jim čestitala ravnateljica dr. Mojca Tomažin. Sledili so pozdrav in čestitke s strani podžupanje Brežic Mile Levec. Poročilo o rezultatih je podal tajnik ŠMK za POM Boris Ambrož. Spomladanski rok poklicne mature 2021 je potekal med 29. majem in 23. junijem 2021. Opravljalo jo je 72 kandidatov, od tega 69 rednih dijakov in 3 odrasli (samoizobraževalci). Spričevala so razdelile profesorice in razredničarke letošnjih zaključnih oddelkov Metka Galič (4. Ae),  Vladka Lopatič Omerzu (4. Av), Urška Senica (2. Ap) skupaj s tajnikom ŠMK Borisom Ambrožem.

Skupni uspeh vseh prijavljenih na POM 2021 je zelo soliden, in sicer 87,5 %. Pri rednih dijakih programov ekonomski tehnik in predšolska vzgoja pa je odstotek še nekoliko višji (91,8 %).

Med vsemi uspešnimi maturanti je kar 16 dijakov, ki so maturo opravili z odliko, med njimi pa z izjemnim splošnim uspehom izstopajo štirje zlati maturanti, in sicer Jure Tomše (4. Ae), Urška Cirnski, David Pirnar in Ema Žičkar (vsi 4. Av). 

Slika 1:  Zlati maturanti SIC Brežice Ema Žičkar , David Pirnar,  Jure Tomše in Urška Cirnski

Maturanti z odliko so poleg štirih zlatih maturantov še: Maja Barbič, Jaša Bogovič, Amadea Konc, Pavel Rožman, Lara Tomažin, Jurij Valenčak, Klara Žibert  (vsi iz 4. Ae – program ekonomski tehnik) in  Karin Baškovič, Ingrid Cizerle, Alegra Rozman Ravnikar, Karin Šuler in Maja Žnidarič  (iz 4. Av – progam predšolska vzgoja).

Ob zaključku smo podelili tudi najvišje priznanje šole »Kristalno piramido«, ki jo je na predlog učiteljskega zbora tokrat prijel David Pirnar kot vzoren dijak, ki je vsa štiri leta svojega srednješolskega izobraževanja dosegal odličen uspeh, poleg tega pa je bil aktiven na številnih izvenšolskih področjih, morda ne v ospredju, vendar pa je bila pri prireditvah pogosto ključna njegova vloga v zaodrju. Hkrati se je udeleževal številnih tekmovanj in z uspehi prispeval k promociji in prepoznavnosti naše šole v Posavju in celotni Sloveniji. Med sošolci je bil zelo cenjen zaradi preprostosti, nesebičnosti, potrpežljivosti, odgovornosti, prizadevnosti in zanesljivosti, zato je vzor vsem ostalim dijakom.

Slika 2:  Ravnateljica dr. Mojca Tomažin in David Pirnar z najvišjim priznanjem ETrŠ Brežice zlato piramido.

Prireditev je povezoval Marko Vogrin, kulturni program pa so s čudovitimi glasbenimi vložki in recitacijami pripravile Barbara Cvetko, Ana Travnikar, Ines Bizjak, Manca Mihelin, Zala Petan in Barbara Bajs. Scenaristka in mentorica nastopajočim je bila Alenka Pečnik Kranjec.

Slika 3:  Maturanti 4. Ae oddelka z razredničarko Metko Galič

Slika 4: Maturanti 4. Av oddelka z razredničarko Vladko Lopatič Omerzu

Slika 5: Maturanti 2. Ap oddelka z razredničarko Urško Senica

Slika 6: Maturanti, ki so maturo opravili z odliko

Slika 6: Nastopajoči z mentorico Alenko Pečnik Kranjec

Za ETrŠ: Metka Galič
Foto: FOTO Rožman

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost