Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Ljubljana – Brežice, 22. 5. 2021

V soboto, 22. 5. 2021, so se v sklopu kampanje »Klikaj z glavo« dijaki Strokovno izobraževalnega centra Brežice Ana Jurman, Žana Jankovič, Sebastijan Lašič, Lara Rupar in Nika Per, dijaki 3. letnika programa ekonomski tehnik, odpravili na izobraževanje o lažnih novicah v medijih. Obisk je bil del nagrade, saj so na državnem tekmovanju o varni rabi interneta letos marca osvojili tretje mesto in nagrado 1000 evrov. Drugi del njihove kampanje je vključeval tudi obisk novinarke, ki jim jo je zagotovila mentorica Metka Galič. Izobraževanje je potekalo v Ljubljani v stavbi Telekoma Slovenije na sedežu Planet TV-ja. Do Ljubljane so se odpravili z vlakom in od tam nadaljevali pot s taksijem.

Z novinarko in urednico oddaje WOW na Planet TV Anteo Mramor Bitenc so razpravljali o lažnih novicah in na splošno o delu novinarjev. Ogledali so si celotno stavbo ter vse uredniške in snemalne prostore. Prisotni pa so bili tudi pri samem snemanju oddaje WOW, ki jo vodi Gaja Prestor. Snemanje so si ogledali iz režije in se spoznali s postopkom režiranja. Na koncu so se pogovorili tudi z Gajo, ki jim je zaupala svojo izkušnjo in priprave na snemanje.

Ekipa »Lažnivci« se še enkrat iskreno zahvaljuje prijazni Antei Mramor Bitenc, ki jih je lepo sprejela in jim bila pripravljena predstaviti svoje delo ter z njimi deliti svoje znanje. Dijaki so se veliko naučili in so bogatejši za novo izkušnjo.

Avtorici: Lara Rupar in Nika Per
Foto: SIC Brežice

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost