Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V letošnjem šolskem letu je naša šola ponovno sodelovala v projektu Pisanje z roko. Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, ki poteka že šesto leto zapored in s katero se ozavešča pomen ohranjanja pisanja z roko. Organizirana jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

V Tednu pisanja z roko 2021 se je spodbujalo »lepo« pisanje, čitljivo in tekoče. Veliko nas piše le še s tiskanimi črkami, a smo se tokrat trudili pisati s pisanimi, tako malimi kot velikimi. Namen projekta je pomen ohranjanja pisanja z roko. To je še posebej pomembno v času, ko vsi nekam hitimo ter pozabljamo na lepopis in lepo besedo.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2021 je bila ‘Pišem pismo prijatelju‘. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri.

Možnost pisanja z roko so imeli vsi dijaki naše šole, projekt pa smo izvedli na način, ki nam ga je dopuščala letošnja situacija, in sicer na daljavo. Profesorice Jadranka Roguljič, Alenka Pečnik Kranjec, Karmen Štefanič in Lidija Furlan so z dijaki ustvarjale pri svojih predmetih. Teden pisanja z roko smo na šoli začeli že pred novim letom. Nekateri dijaki so se odločili napisati novoletne želje svojim najbližjim družinskim članom, starim staršem in prijateljem. Drugi dijaki so napisali prečudovita pisma svojim starim staršem, prijateljem ali pa so se znašli v vlogi skrivnega prijatelja, in tako napisali pismo starostnikom v domu upokojencev. Pisali smo tudi voščilnice ob rojstnem dnevu. Nastali so lepi izdelki. Fotografije rokopisov smo oddajali v Microsoft Teamsih, kjer smo v ta namen pripravili učilnico. Ob koncu projekta pa smo namesto razstave v naši šolski avli izdelke razstavili na oglasni deski Padlet. Tu so na voljo na ogled vsem obiskovalcem spletne strani. Prav tako smo izdelali predstavitveni filmček, kjer so zajeti izdelki dijakov, profesorjev in ostalih sodelujočih v projektu.

Vsem sodelujočim se zahvaljujem za sodelovanje.


Deja Avsec

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost