Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Davčna zakonodaja omogoča fizičnim osebam (zavezancem) razporeditev 0,5 % svoje dohodnine v splošno koristen namen. Tako smo doslej promovirali oziroma spodbujali razporeditev dela dohodnine za donacije v Sklad 05 – ustanovo za družbene naložbe. Sklad je nato na podlagi pogodbe sofinanciral tudi Šolski sklad ETrŠ.

Nedavno pa smo bili z okrožnico ministrstva opozorjeni, da nekaterih subjektov (med njimi je tudi Sklad 05), ki so bili upravičenci do donacij za leto 2019, ni na seznamu upravičencev do donacij za leto 2020. Če ste torej v preteklosti omenjenemu skladu namenili del dohodnine, takšna namenitev ne bo imela želenega finančnega učinka (financiranje Šolskega sklada ETrŠ), ampak bodo ta sredstva ostala v državnem proračunu.

S Sklada 05 sicer sporočajo, da bodo partnerje obveščali, kako bo z izvajanjem programa v prihodnosti, saj čakajo na izdajo odločbe o pridobitvi statusa nevladne organizacije v javnem interesu z željo, da se jih ponovno umesti na seznam upravičencev za leto 2021 in naprej.

Hvala za razumevanje,
Mojca Tomažin

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost