Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V petek, 8. 5. 2020, so bila na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje objavljena »Higienska priporočila za pripravo na maturo, obdobje mature in bivanje v dijaškem domu v času epidemije COVID-19«, do katerih je mogoče dostopati na povezavi Higienska priporočila za srednje šole. Priporočam, da dokument preberete vsaj v delu, ki se nanaša na vas, v pomoč pa pošiljam še poudarke z nekaterimi opombami.

Predvsem pa morajo dijaki (v primeru nepolnoletnosti pa starši/skrbniki) pred vstopom v šolske objekte podpisati dokument »Izjava COVID dijaki ETrŠ Brežice«, ki je v prilogi. Prosimo, da natisnjeno in podpisano izjavo prinesejo s seboj ob prvem prihodu. Oddali jo bodo dežurnemu učitelju pri vhodu. Za izjemne primere, ko izjave ni bilo mogoče natisniti, bomo imeli pred vhodom nekaj praznih natisnjenih izvodov izjave, ki jih bodo lahko dijaki izpolnili in podpisali pred vstopom.

Podrobnejši protokol s sedežnim redom bodo dijakom posredovale razredničarke.

Poudarki iz higienskih priporočil z opombami:

  • Str. 5: SPLOŠNI HIGIENSKI UKREPI
  • Str. 6: ZDRAVSTVENE OMEJITVE
  • Str. 7: ZAŠČITNA OPREMA

opomba: Šola bo priskrbela določeno količino zaščitnih mask za enkratno uporabo, ki bodo na voljo za dijake in zaposlene. Prosimo pa, da  (če je le mogoče) zaščitne maske zase prinesete s seboj, po možnosti pralne. V nasprotnem primeru proizvajamo dodatne nevarne odpadke in izpostavljamo naše čistilno osebje, saj je protokol za odlaganje odstranjenih mask precej zapleten (str. 15, 3. odstavek).

  • Str. 8: PRIHOD DO ŠOLE, VSTOPANJE V ŠOLSKI OBJEKT IN V RAZRED

opomba: Pedagoški proces bo v dveh tednih od 18. maja 2020 naprej večinoma potekal v šolski telovadnici. Vstopalo se bo posamično skozi oba stranska vhoda – obvezno z masko. Glavni vhod v telovadnico bo zaprt, prav tako bo zaprt vhod v šolsko stavbo. Garderob se ne bo uporabljalo, dijaki bodo vstopali obuti, zato dijake prosimo, da pridejo v športni obutvi, kakršno sicer uporabljajo pri pouku športne vzgoje. Tako bodo opremljeni tudi za razgibavanje, ki je predvideno po vsaki uri (str.10). Zadrževanje v skupinah, druženje na zemljišču šole in v objektu šole (kamor štejemo tudi telovadnico) bo prepovedano.

  • Str. 9: UČILNICA

opomba: Prosimo dijake, da imajo vse potrebno za pouk s seboj, ker je priporočeno, naj si šolskih potrebščin in pripomočkov med seboj ne izmenjujejo.

  • Str. 10: ODMORI, ŠOLSKA MALICA

opomba: Prosimo dijake, naj malico prinesejo s seboj, saj malica s strani šole ne bo organizirana. Šolska razdelilnica bo do nadaljnjega zaprta.

  • Str. 11: SANITARIJE, ODHOD DOMOV

opomba: Dijaki bodo uporabljali sanitarije v pritličju telovadnice. Zadrževanje v skupinah, druženje na zemljišču šole in v objektu šole tudi ob odhodu ne bo dovoljeno.

  • SAMO ZA ZAKLJUČNE LETNIKE: str. 12: POTEK DELA V ŠOLI V ČASU MATURE – POSEBNOSTI

Hvala za razumevanje in želim vam uspešen zaključek ter vse dobro!

Ravnateljica:
Mojca Tomažin

Priloga:

(Skupno 504 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost