Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

POVABILO K NAMENITVI DOHODNINE

Davčna zakonodaja omogoča fizičnim osebam (zavezancem) razporeditev 0,5 % svoje dohodnine v splošno koristen namen. Zavezanci so osebe, ki pričakujejo, da bodo prejeli informativni izračun dohodnine.

Namenitev vas nič ne stane, saj sicer sredstva ostanejo v državnem proračunu, lahko pa pomembno pomaga pri financiranju splošno koristnih dejavnosti.

Sklad 05 – ustanova za družbene naložbe vas vabi k namenitvi dohodnine za splošno koristen namen. Sklad 05 zbrana sredstva nameni v lastni sklad za financiranje, iz katerega na podlagi sklenjenih pogodb s partnerji financira številne splošno koristne dejavnosti najmanj v višini 90 % vseh zbranih sredstev.

Sklad sofinancira tudi Šolski sklad ETrŠ: http://www.sklad05.si/nameni/posamicen/345.

Šolski sklad ETrŠ Brežice namenja sredstva za:

  • dodatne priprave na poklicno maturo in zaključni izpit v dogovoru z dijaki, starši in učitelji,
  • dijaške prireditve in del interesnih dejavnosti (krožkov, tekmovanj…), ki niso oz. niso v celoti financirane s strani MIZŠ,
  • dodatno opremo in potrošni material za potrebe  projektov in interesnih dejavnosti (vsa predmetna področja),
  • nabavo knjig, strokovnih revij in e-gradiv za šolsko knjižnico.

Dohodnino namenite tako, da izpolnite obrazec, dosegljiv na spletni strani http://www.sklad05.si/nameni/posamicen/345  (gumba: IZPOLNITE ZAHTEVO V ELEKTRONSKI OBLIKI oz. STISKAJTE NEIZPOLNJENO ZAHTEVO) in ga podpisanega oddate razredniku ali v tajništvo šole. V tajništvu pa lahko dobite tudi že natisnjene obrazce, ki jih le še izpolnite in oddate.

Dodatne informacije lahko dobite v tajništvu ETrŠ, na spletni strani www.sklad05.si (zavihek Naložbe 0,5 %, 2017) in po e-pošti: info@sklad05.si.

Lepo povabljeni k namenitvi dohodnine. Za sodelovanje se vam zahvaljujemo!

 

Mojca Tomažin, ravnateljica

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost