Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Izvajanje programa ZDRAVSTVENA NEGA

Z velikim veseljem sporočamo, da s septembrom pričnemo z izvajanjem novega štiriletnega programa ZDRAVSTVENA NEGA.

Na naši šoli je zdaj čutiti veliko nove energije in elana, saj smo prepričani, da je ta program velika pridobitev tako za našo šolo, kot tudi za celotno Posavje. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh, da bomo program zastavili kvalitetno, da se bomo odzivali na potrebe lokalnega okolja.

Iz uradnega stanja prijav https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ je razvidno, da bomo vse ostale programe na šoli izvajali. Torej lahko učenci še prenesejo prijave iz programov, kjer se morda pričakuje omejitev vpisa do 16. 6. 2020.

Odobrena nova izobraževalna programa

Iz Ekonomske in trgovske šole Brežice prihaja dobra novica: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport jim je, po 14 letih prizadevanj, odobrilo dva nova izobraževalna programa: Zdravstvena nega (28 vpisnih mest) in Bolničar – negovalec (26 vpisnih mest).

Direktorica ETrŠ Mojca Tomažin je povedala:” Tako zelo smo zadovoljni in veseli, da bomo lahko izobraževali nove kadre na področju zdravstva, ki jih nujno potrebujemo tako v regiji, kot tudi na državnem nivoju. Trajalo je dolgih 14 let, a se je naše prizadevanje končno obrestovalo. Rada bi se zahvalila vsem medijem, ki so nam pomagali pri uresničitvi tega cilja, saj so v zadnjem tednu poročali o naših prošnjah na Ministrstvo za izobraževanje in vsem našim podpornikom, ki so nas spodbujali in nam bili v oporo. Tako občini Brežice, bolnišnici Brežice, Projektu MOST, poslancem Posavja, ravnateljem srednjih šol v Posavju in ostalim.”

(Skupno 543 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost